Kristine Thenman kommer fra Arvika i Sverige, en bygd med en levende kunsthåndværkstradition, hvor keramikken, og især lertøj, er af stor betyding. Hun arbejder både skulpturelt men også med brugskunst i netop lertøj og lader sig inspirere af det lokale arv som hun både forvalter og fornyer i sine værker. Kristines formverden har ofte udgangspunkt i naturen. Vi genfinder skovens kogler, blomster, blad och knopper. Formerne fører tankerne til både jugend og folklore. Lertøjsleret varierar farvemæssig mellem det dybe, rødbrune til det svagt lyserøde - en nuance der minder om krop og hud.

Kristine Thenman har en kandidateksamen fra Konsthögskolan i Bergen, Norge, og en magistereksamen fra HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk, i Göteborg 2007. Kristine har haft en række separatudstillinger og hendes værk er blevet købt af b.l.a. Statens Konstråd i Sverige. 2016 blev hun tildelet et toårigt arbejdsstipendium.

Koloni er stolte af at have Kristines smukke værker med i mini-udtillingen "ornament" der kan ses i butikken lige nu, samt et udvalg af hendes fine brugskunst.

Se Kristines ornament og brugskunst her


Se Kristine Thenmans arbejder her